Välkommen på danskurs i folklig menuett!

Vi kommer att arbeta med menuettdans, djupdyka i sväng, frasering, samdans och samspelet med musiken. Samma helg håller Mia och Mikael Marin en spelkurs. Vi kommer att få dansa till deras livemusik delar av kursen men också till inspelad musik.

Lördag 11/4 kl 10-17 lördag
Söndag 12/4 kl 11-16 söndag.
(1 timmes lunch).

OBS! Sista anmälningsdatum 3 april.
Plats: Söndagsvägen 9, Hökarängen, Stockholm

Pris: 900 kr. Betalas till bankgiro 603-6677. (Student/pensionär 750 kr) Lunch ingår ej.

Nivå: Du bör ha dansat en del folkdans eller motsvarande pardans sen tidigare.
Kursledare: Petra Eriksson och Anton Schneider

PS. Under lördagen är det även danskväll till Limbohofvet på Stallet för den som vill dansa vidare på kvällen! (www.stallet.st)

Varmt välkomna!

För anmälan och frågor, skicka e-mail till info@antonschneider.se alt. 0739988748 Ange förnamn, efternamn, e-post och mobilnummer.

 

Den folkliga menuetten

Med sin svängiga puls och sina vackra, långa linjer är menuettdansen och -musiken alldeles för bra för att ha så låg profil som den har på dansgolven idag. Musikerna Mikael Marin och Mia Marin har länge grävt i arkiven efter de bortglömda melodierna, och dansarna Anton Schneider och Petra Eriksson har gjort detsamma när det gäller dansen. Tillsammans har de nu ett projekt där de förutom att hitta det gamla materialet och använda det även gör det till sitt eget genom att lägga till improvisation, nya kompositioner och sina egna nutida referenser. Ur denna smältdegel stiger den folkliga menuetten fram i en form som bara måste hitta tillbaka till sin plats på dansgolven runtom i landet!

Projektet genomförs med stöd från Statens Musikverk, Musikplattformen.